Keltaiset mini bmx pyörät, joista lapset pitävät

 

    Mini bmx pyörät ovat pienikokoisia, tukevarakenteisia pyöriä, jotka soveltuvat niin ajamiseen kuin temppuiluunkin. Pienemmät lapset käyttävät varmasti pyörää enemmän ajamiseen, mutta ajotaitojen karttuessa alkavat myös erilaiset pyörällä tehtävät temput kiinnostaa niin pienempiä kuin isompiakin poikia, sekä vauhdikkaita tyttöjä.

pro-bike-tricycle

Pieni ja näppärä pyörä toimii yhtä hyvin skeittipuistoissa kuin portaikoissakin ja tukevatekoiset renkaat sallivat korkeammatkin hypyt pehmeästi ja mukavasti. Mutkittele, aja pitkin portaikkoja, laskettele skeittipuiston rampeilla tai hyppele eri tasoille, mini bmx soveltuu kaikkeen tähän ja paljoon muuhun! Vain mielikuvitus on rajana sen suhteen, mitä kaikkea tällä hauskalla pienellä kulkupelillä voikaan tehdä. Pyörällä voivat ajaa aikuisetkin, vaikka pienen kokonsa takia se parhaiten soveltuukin lapsille.

    Pyörällä skeittipuistoon laudan sijaan

    Mini bmx pyörät näkyvät skeittipuistoissa aina vain enemmän perinteisten lautojen rinnalla. Pyörällä temppuilussa on oma hohtonsa, ja se antaa toisenlaisen tuntuman ramppeihin ja hyppyreihin tukevien ja leveiden renkaidensa ansiosta. Jos skeittilauta alkaa tuntua jo turhan tutulta ja temput moneen kertaan kokeilluilta, voi näppärä temppupyörä olla juuri se mitä kaipaat. Pyörällä ajaminen vaatii toisenlaista tasapainoa ja uusien kikkojen opettelua. Se myös pitää mielenkiinnon yllä ja saa jatkamaan terveellistä harrastusta ulkoilmassa sisällä istumisen sijaan. Tietenkin pyörällähän pääsee mukavasti liikkumaan myös paikasta toiseen vähän heikommillakin poluilla joille skeittilaudan kanssa ei ole asiaa. Etuja on siis monia!

carine

    Erilaiset esteradat, rampit, hyppyrit ja motocrossajoa muistuttavat reitit ovat paikkoja joissa temppupyöriin törmää. Mini bmx pyörät soveltuvat lähes kaikkeen siihen, mihin isommatkin bmx pyörät pystyvät. Erona on lähinnä niiden pienempi koko ja sen aiheuttamat rajoitukset. Temppupyöräily kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä vaatien pyöräilijältä vahvaa kehon hallintaa. Pienillä pyörillä lapset voivat opetella pyörällä ajoa alusta alkaen ja taitojen kehittyessä siirtyä sitten varsinaisiin temppuihin. Näillä pyörillä kuopat, katujen reunakivet, kaiteet tai muut esteet eivät ole haitta vaan haaste. Mielenkiinto harrastukseen säilyy varmasti aina vaikeampia temppuja hiottaessa tai kavereiden kanssa kisatessa kulmakunnan bmx mestarista. Jos ei lähistöltä löydy sopivaa skeittipuistoa, on esteitä ja ratoja helppo rakentaa itsekin.

    Mikä pyörä lapselle

Miettiessä minkä pyörän hankkisi lapselle, ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen bmx ja muut temppupyörät. Mini bmx pyörät sopivat kuitenkin varsin pienillekin lapsille tukevan rakenteensa ja pienen kokonsa ansiosta. Ne pysyvät myös pitkään käyttökelpoisina, kun ajo-opetteluvaiheen jälkeen lapsi voi alkaa hioa temppuilutaitojaan samalla pyörällä ja jatkaa harrastustaan koko pyörän kestoiän.

Monipuolisuutensa ansiosta pyörä käy niin kadulle kuin skeittipuistoon eikä säiky kesämökin kivikkoja tai metsäpolkujakaan. Kaikenkaikkiaan pyöräily on erinomainen harrastus, ja vauhdikkaan kikkailupyörän kanssa lapsi viihtyy ulkona liikunnallisen harrastuksen parissa, saa raitista ilmaa ja sitä niin tarpeellista liikuntaa. Juuri tuo liikunta tahtoo nykyisin monella lapsella jäädä kovin vähiin tietokoneiden tai pelikonsoleiden viedessä voiton.